Annette is samensteller en medepresentator van De Literaire Hemel, maandelijkse bijeenkomst in café De Amer in Amen. En ze is projectleider van de jaarlijkse literaire evenementen Zomerzinnen en Winterzinnen. 

Haar vakkennis wordt ook ingezet bij de presentatie van tal van andere activiteiten.

Daarnaast is ze bestuurlijk actief.

 

Annette Timmer is afgestudeerd in Nederlandse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Tijdens haar studie deed ze presentatie-ervaring op bij Avro’s Minjon, de ziekenomroep en de blindenbibliotheek.

 

Vanaf de start op 1 januari 1989 werkte ze bij Radio Drenthe. Toen 5 jaar later TV erbij kwam, werd zij gezichtbepalend voor de regionale omroep.

Naast de nieuwsuitzendingen op radio en televisie, presenteerde zij onder meer cultuurprogramma’s, interviewprogramma’s en bijzondere uitzendingen op locatie, zoals verschillende bezoeken van leden van het Koninklijk Huis. Ook na haar afscheid in 2012 heeft ze tot 2022 nog jaarlijks voor RTV Drenthe live verslag gedaan van de Dodenherdenking Kamp Westerbork.

Anderhalf jaar was zij op zaterdag te horen op Radio Noord met de Weekendagenda. 

In 2015-2016 verzorgde zij de wekelijkse culturele talkshow Puur Noord bij Podium TV.

 


Geridderd

"Je telt als schrijver pas echt mee als je ooit aan tafel kwam in De Literaire Hemel in Amen of aanschoof bij het literair festival Zomerzinnen. Beide literaire evenementen zijn ondenkbaar zonder de drijvende kracht erachter: Annette Timmer. Jarenlang was zij presentator en programmamaakster bij RTV Drenthe, maar haar passie is en blijft de literatuur. Timmer is een van de schaarse interviewers die wel de boeken gelezen heeft en wel inhoudelijke vragen stelt, wat voor veel schrijvers een verademing is om te merken. Ze is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau van geworden.

Op het stadhuis in Assen kreeg de onder valse voorwendselen meegelokte Annette Timmer uit handen van de burgemeester een lintje opgespeld voor haar verdiensten voor de cultuur. Wij van Tzum kunnen alleen maar zeggen: terecht en gefeliciteerd!"

 

(Coen Peppelenbos, literair blog Tzum, april 2023)